Jim Keller, het hoofd van de afdeling die Tesla's Autopilot ontwikkelt, is opgestapt. Autopilot is het systeem waarmee de elektrische auto's van Tesla deels zelfstandig kunnen rijden.

Autopilot ligt onder een vergrootglas door een dodelijk ongeluk in Californië waarbij het systeem ingeschakeld was. Keller werkte twee jaar bij Tesla en had sinds vorig jaar zomer de leiding over Autopilot.

Pete Bannon volgt hem op als ontwikkelaar van de hardware voor Autopilot. Hij werkt al twee jaar voor Tesla en was daarvoor verantwoordelijk voor de ontwikkeling van chips bij techbedrijf Apple.

De leiding over de softwaretak van Autopilot gaat naar Andrej Karpathy. Karpathy was sinds vorig jaar de baas over onder meer kunstmatige intelligentie en de manier waarop het Autopilot-systeem de camerabeelden verwerkt.

Voordat hij bij Tesla aan de slag ging, werkte Keller voor chipmaker AMD. Hij wil zich nu weer gaan richten op het ontwikkelen van computerchips. Volgens anonieme bronnen van The Wall Street Journal gaat Keller werken voor chipgigant Intel.