Audi is vergevorderd met de ontwikkeling van de nieuwe A1. Op foto's is de compacte hatchback van de Duitse fabrikant bijna in vol ornaat te zien.

De huidige Audi A1 is onder de compacte auto's binnen de Volkswagen Groep al aardig gedateerd en dat betekent dat ook de A1 spoedig volledig wordt vernieuwd. De tweede generatie van de kleinste Audi laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Vorig jaar verschenen nieuwe generaties van de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo op de markt. De huidige Audi A1 werd al in 2010 geïntroduceerd.

Eerder werd al duidelijk dat Audi ook voor de tweede generatie A1 vooral evolutie in gedachten heeft. De zijspiegels worden voortaan niet meer op het portier, maar op de A-stijl geplaatst. Daarnaast lijkt het derde zijruitje plaats te maken voor een C-stijl zoals die te zien is op Audi's Q2.

De achterlichten groeien enigszins en lijken aan de bovenzijde van het plaatwerk te zijn gescheiden middels een kaarsrechte lijn.

Geen driedeurs

De driedeurs versie keert overigens helemaal niet meer terug, een trend die de laatste tijd vaker te zien is bij autofabrikanten. Ook de Polo en Ibiza zijn net als auto's als de Renault Clio en Peugeot 208 niet meer met slechts drie portieren te krijgen.

Op de motorlijst wordt een selectie TSI benzine- en TDI dieselmotoren verwacht. Bij de benzine varianten wordt een 1.0 TSI de basismotor en bovenaan de prijslijst komt een krachtige S1-versie te staan.