Ford heeft de prijzen van de nieuwe Focus vastgesteld. Het model, dat als vijfdeurshatchback en stationwagen leverbaar is, is verkrijgbaar vanaf 23.795 euro.

Het genoemde bedrag geldt voor de Focus Trend Edition. De Focus Wagon is 1.000 euro duurder. Het basismodel wordt aangedreven door een 100 pk sterke 1,0 liter-driecilindermotor.

De standaarduitrusting omvat een 6,5-inch touchscreen met onder meer Apple Carplay en Android Auto, 16-inch lichtmetalen velgen, airco en elektrisch bedienbare ramen rondom.

De Focus Trend Edition Business, die een groter scherm, cruise control en parkeersensoren meekrijgt, staat voor 24.715 euro in de prijslijst.

Sportief

De 27.565 euro kostende ST-Line Business-uitvoering kenmerkt zich door een sportieve uitstraling. De auto staat bovendien op 17-inch-wielen en een anders afgesteld onderstel.

Deze versie is tevens het eerste uitrustingsniveau dat de mogelijkheid biedt een automaat te selecteren. Die transmissie drijft de prijs op naar 31.315 euro.

De Titanium Business-uitvoering zet in op luxe in plaats van sportiviteit. Voor 27.115 euro levert Ford de Focus dan onder meer met automatische klimaatregeling en led-achterlichten.

Kijk voor een volledig overzicht op AutoWeek.nl