Ferrari werkt aan een auto die volledig elektrisch kan rijden. Dat heeft de president van de sportwagenfabrikant, Sergio Marchionne, gezegd in een interview met Bloomberg.

Volgens de Canadese Italiaan werkt Ferrari in stilte aan een hybride-auto die naast op de benzine-motor ook volledig elektrisch kan rijden, zoals auto's van de concurrenten McLaren en Porsche dat al kunnen.

In een video die eerder opdook op YouTube is een Ferrari te zien op de testbaan bij de fabriek in Maranello. Deze auto trekt op zonder dat het geluid van een motor te horen is.

Volledig stille hybride Ferrari gespot in Italië
23
Volledig stille hybride Ferrari gespot in Italië

Ferrari heeft voor 2022 geen plannen om een volledig-elektrische auto zonder brandstof-krachtbron te produceren, maar er worden wel modellen ontwikkeld die "de volle kracht van elektrificatie" laten zien, zei Marchionne tegen BloombergTV.

De eerste Ferrari-hybride die ook volledig elektrisch kan rijden wordt naar verwachting volgend jaar gelanceerd. Volgens Marchionne komt de technologie ook beschikbaar in de SUV die Ferrari in 2020 op de markt wil brengen. Volgens de Ferrari-president wordt dat de snelste SUV op de markt.