In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.

Kerner en twee andere functionarissen worden ervan verdacht dat zij wisten dat motoren gemanipuleerd werden bij het bedrijf, schrijft persbureau Reuters. Eerder deze week doorzochten de autoriteiten kantoren van Porsche en zustermerk Audi.

Algemeen directeur Oliver Blume heeft bevestigd dat drie functionarissen worden onderzocht. Hij verwerpt de beschuldigingen en zegt dat het bedrijf er alles aan zal doen om de zaak op te helderen.

Wie de andere twee verdachten zijn wil het bedrijf niet zeggen en het OM laat zich er ook niet over uit. Bronnen zeggen dat directielid Michael Steiner een van de personen is die onder vuur liggen.

Porsche is al eerder onderzocht wegens het dieselschandaal dat binnen Volkswagen begon. In het najaar van 2016 riep Porsche vrijwillig auto's terug van het type Macan.

In de zomer van vorig jaar werd de Cayenne met een 3 liter-dieselmotor verboden door de Duitse verkeersminister.