Daimler staat open voor samenwerking met het Chinese Zhejiang Geely en diens dochteronderneming Volvo Cars. De Duitsers zouden een belang in Volvo overwegen. 

Dat meldt het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Het blad schrijft dat Daimler mogelijk ook motoren en andere onderdelen aan Volvo zou kunnen gaan leveren.

Geely is sinds februari met 9,7 procent de grootste aandeelhouder in Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz.

Om een dergelijke samenwerking met Volvo te bespoedigen zou het Duitse concern overwegen een klein aandeel in de Zweedse autofabrikant te nemen. Manager Magazin meldt niet waar de berichtgeving op gebaseerd is.

Voorbeeld

Daimler heeft een vergelijkbare samenwerking met Aston Martin, dat een Mercedes-AMG V8-benzinemotor afneemt en verschillende Mercedes-componenten in zijn interieurs verwerkt.

Daimler werkt daarnaast samen met Renault-Nissan. Zo hebben Mercedes-Benz en Renault onlangs gezamenlijk een nieuwe 1,3-liter benzinemotor ontwikkeld.

Bovendien levert Mercedes-Benz de nieuwe A-Klasse met een dieselmotor van Renault. Daarnaast bouwt het merk een pick-uptruck op basis van de Nissan NP300 Navara.