Jaguar lanceert een 300 Sport-uitvoering van de XE, XF en XF Sportbrake. De modellen zijn te herkennen aan specifieke lakkleuren en speciale typeaanduidingen. Aan de techniek verandert niks.

De XE 300 Sport beschikt in alle gevallen over de 300 pk sterke variant van de 2.0 Ingenium-viercilinder, een benzinekrachtbron die ook in de XE 30t ligt.

Met deze turbomotor accelereert de XE in 5,7 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur.

Waar de XE 300 Sport alleen met een benzinemotor te krijgen is, levert Jaguar de XF en XF Sportbrake ook als Sport in combinatie met een 300 pk sterke TDV6 dieselmotor.

Alle 300 Sport-versies zijn te herkennen aan een Dark Satin Grey-kleurige afwerking van de spiegelkappen, achterspoiler en de omlijsting van de grille.

De 300 Sport-uitvoeringen staan bovendien op 19 of 20 inch grote lichtmetalen wielen, die eveneens in Satin Technical Grey zijn uitgevoerd.

De modellen zijn leverbaar in de kleuren Yulong White, Indus Silver en Santorini Black. De Caldera Red-lak is voorbehouden aan de XE 300 Sport.

Van binnen worden de auto's aangekleed met contrasterende, gele stiksels op de stoelen, het stuur, de deurpanelen en de armsteun.

Ook horen zaken als speciale dorpelbescherming, andere vloermatten en een set 300 Sport-typeaanduidingen bij het pakket.

Ter promotie van het nieuwe model werd onlangs in Nederland een recordpoging ondernomen. Bekijk hier de beelden.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl