In Zweden is het laatste exemplaar van de Koenigsegg Agera RS gebouwd. Van het snelste voertuig ter wereld op de openbare weg zijn 25 exemplaren geproduceerd.

De Koenigsegg Agera RS wordt aangedreven door een 1.160 pk sterke 5,0-liter V8 motor, gekoppeld aan een automaat met zeven verzetten. Leeg weegt de auto slechts 1.295 kilo.

De Zweedse supercar heeft een aantal snelheidsrecords op zijn naam staan, behaald met de alcoholbrandstofmix E85. Hierdoor leverde de auto geen 1.160 maar 1.360 pk.

Met dit vermogen haalde de Koenigsegg Agera RS afgelopen november een snelheid van 457,94 kilometer per uur op de openbare weg, een nieuw record.

Gemeten over hetzelfde traject in de Amerikaanse staat Nevada, maar dan heen en terug, behaalde de auto 447,19 kilometer per uur. Daarmee staat de Koenigsegg Agera RS ook te boek als het voertuig met de hoogste topsnelheid ter wereld.

Sprint

De acceleratie van 0 naar 400 kilometer per uur en weer terug naar 0 deed de Agera RS in 33,29 seconde, eveneens een nieuw record.

Tot slot heeft de Koenigsegg Agera RS de records voor de snelste vliegende kilometer en de snelste vliegende mijl in handen, gemeten over een traject van 11 kilometer tussen de 5 en 6 kilometer.

Het gemiddelde van de rit in beide richtingen kwam uit op 445,63 kilometer per uur. Daarmee reed Koenigsegg een 80 jaar oud record van Mercedes-Benz uit de boeken.