Rolls-Royce zal National Geographic deelgenoot maken van de laatste testfase van de Cullinam, de eerste SUV van het Britse merk. Het testwerk zal via social media te volgen zijn.

Rolls-Royce lanceert de samenwerking onder de noemer 'The Final Challenge'. De Cullinam zal onder meer te zien zijn in de Oostenrijkse Alpen en in de woestijn in het Midden Oosten.

Tot slot zal de auto op verschillende locaties in de Verenigde Staten getest worden. Het testprogramma gaat op woensdag van start in de Schotse Highlands.

De tests zullen worden vastgelegd door fotograaf Cory Richards, in 2012 verkozen tot National Geographic's avonturier van het jaar

De Cullinan is vernoemd naar de grootste ongeslepen diamant ooit gedolven. De SUV maakt gebruik van het nieuwe aluminium spaceframe van het merk dat ook onder de koets van de Phantom zit.

Rolls-Royce heeft nog geen technische specificaties vrijgegeven, al ligt het in de lijn der verwachting dat de Cullinan aangedreven zal worden door de bekende 6,75-liter grote V12. In de Phantom levert deze krachtbron 572 pk. 

De Cullinam zal nog dit jaar worden gepresenteerd.