General Motors (GM) heeft in maart 16 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Alle merken van het bedrijf noteerden een verkoopstijging.

GM, dat eerder op dinsdag bekend maakte te zullen stoppen met het maandelijks publiceren van verkoopcijfers, leverde in maart  296,341 voertuigen in de Verenigde Staten af. Vooral cross-overs scoorden goed.

GMC beleefde zijn beste maart ooit. De cross-overs van het merk werden 42 procent vaker verkocht dan vorig jaar. Gemeten over het eerste kwartaal boekte GMC verkoopstijging van 21 procent.

Ook de cross-overs van Chevrolet vonden meer aftrek. De verkoop ervan viel 39 procent hoger uit. Het aantal registraties van de pickup-trucks van het merk, de Silverado en de Colorado, steeg met respectievelijk 24 en 52 procent.

Bij Buick nam de verkoop van cross-overs met 50 procent toe. Voor de Encore was afgelopen maand zelfs de beste verkoopmaand ooit.

Tot slot zat ook het aantal nieuwe Cadillac's in de lift. De XT5 werd 17 procent vaker geregistreerd, terwijl de verkoop van de Escalade 14 procent hoger uit viel.