General Motors (GM) zal niet langer de verkoopcijfers per maand publiceren. De Amerikaanse autobouwer kiest voortaan voor kwartaalcijfers, aangezien dit volgens het bedrijf een betere afspiegeling van de werkelijke verkoop is.

Dat meldt GM in een persbericht op dinsdag. Het bedrijf maakt later vandaag nog wel de verkoopcijfers voor maart bekend.

Het besluit om te stoppen met het maandelijks publiceren van de verkoopcijfers is met onmiddellijke ingang, waardoor het eerst volgende bericht over de autoverkoop van het bedrijf nu op 3 juli verschijnt.

Volgens de man verantwoordelijk voor de verkoop bij GM, Kurt McNeil, is de verkoop over tijdsvlak van dertig dagen niet representatief voor de werkelijke prestaties van een merk, aangezien fabrikanten door middel van bijvoorbeeld kortlopende kortingsacties het aantal registraties voor het einde van de maand kunnen opkrikken.

GM is het moederbedrijf van de merken Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC. Het was tot vorig jaar ook eigenaar van Opel, wat inmiddels verkocht is aan de Franse PSA groep.