Toyota heeft de in de Verenigde Staten de nieuwe RAV4 gepresenteerd. Zijn voorganger was vorig jaar nog de best verkochte personenauto van het land.

De nieuwe RAV4 kent net als de recent onthulde Auris veel scherpe hoeken en strakke vouwen. De auto leent daarnaast veel stijlelementen van de FT-AC Concept, die eerder op de laatste Los Angeles Auto Show werd gelanceerd.

Op termijn komt de RAV4 zoals hier getoond ook naar Europa. In de Verenigde Staten wordt de auto leverbaar in zogenaamde Adventure-uitvoering, compleet met een andere grille en wielkastverbreders.

De nieuwe RAV4 is praktisch net zo lang als het uitgaande model, al neemt de wielbasis met 3 centimeter toe. Dat betekent meer interieur- en bagageruimte. In de breedte groeit de RAV4 een bescheiden centimeter.

Op de internationale motorenlijst zet Toyota een hybride aandrijflijn, bestaande uit een 2,5-liter grote benzinemotor die gekoppeld is aan een nieuwe elektromotor.

Ook levert Toyota een nieuwe 2,0-liter grote benzinemotor met turbo, een blok dat zowel aan een handbak als aan een automatische transmissie te koppelen valt.

Exacte technische specificaties en informatie voor de Nederlandse markt volgen in een later stadium. Zo staat nog niet definitief vast of de reguliere benzineversie naar ons land komt. De Hybrid komt uiteraard wel onze kant op.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl