Rolls-Royce komt met een gelimiteerde serie van de Wraith, de zogenaamde Luminary Collection. De reeks blijft beperkt tot 55 exemplaren.

Volgens de fabrikant is de gloed van Sunburst Grey lakkleur geïnspireerd door het gouden uur, of wel het moment van de dag net na zonsopgang of –ondergang. De voor Rolls-Royce kenmerkende coachline keert op de Luminary Collection ook op de motorkap terug.

Bij de selectie van het hout voor het interieur, speciaal eiken uit Tsjechië, is eveneens rekening gehouden met het streven naar de juiste tint en uitstraling.

De panelen worden van achteren door in totaal 176 led-lampjes belicht om het effect van de hemel te versterken.

Sterrenhemel 

De sterrenhemel in het plafond is namelijk het meest opvallende kenmerk van de Wraith Luminary Collection is. Voor het eerst sinds de introductie van deze optie in 2007 is de hemel nu voorzien van vallende sterren, acht in totaal.

Het configureren van het schouwspel van de 1.340 lichtpuntjes in de hemelbekleding neemt volgens Rolls-Royce bijna 20 uur in beslag.

De andere opvallende zaken zijn de contrasterende huiden voor het meubilair. De voerstoelen zijn uitgevoerd in zadelkleurig leer, de achterbank in antraciet. De zetels achterin kunnen ook in de kleur van zeeschelpen besteld worden.

De middentunnel is gevat in handgewoven stof van roestvrij staal, materiaal dat ook in de deurpanelen verwerkt is. Het kost de Britten drie dagen deze speciale stof te fabriceren.

Kijk voor alle foto's op AutoWeek.nl