Pirelli gaat speciaal banden produceren voor een klassieke Ferrari 250 GTO, waar er tussen 1962 en 1964 slechts 39 van geproduceerd zijn.

De bandenfabrikant heeft desondanks een nieuwe Stelvio Corsa-band op de markt gebracht als onderdeel van zijn Collezione-reeks, aangezien de Ferrari 250 GTO de duurste auto ter wereld is.

In 2014 werd een exemplaar uit het eerste productiejaar geveild voor een bedrag van 38,1 miljoen dollar. Met de huidige wisselkoers komt dat neer op een bedrag van 30,75 miljoen euro.

Een jaar eerder wisselde een exemplaar voor 52 miljoen dollar van eigenaar, een kleine 42 miljoen euro met de koers van nu.

De banden zijn volgens de originele specificaties uit de jaren zestig geproduceerd. Om die reden vertonen de wanden en het profiel van de band grote gelijkenissen met exemplaren van 56 jaar oud.

De rubbersamenstelling is daarentegen aangepast aan de nu geldende veiligheidseisen. Prijzen van banden voor klassieke auto's kunnen oplopen tot 380 euro per stuk. Wat de Stelvio Corsa-band kost, is niet bekend.