Skoda moet de productiecapaciteit uitbreiden om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag naar de modellen van het merk.

Dat heeft de Tsjechische dochteronderneming van de Volkswagen groep in een schriftelijke verklaring aan persbureau Reuters laten weten.

Volgens bronnen binnen Volkswagen is er een impasse ontstaan in de poging om de productiecapaciteit van de Skoda-fabriek in het Tsjechische Mlada Boleslav te vergroten.

Plannen om de werkweek met zaterdag te verlengen stuiten op verzet van de lokale vakbond Kovo, aldus Reuters. De extra dienst zou de productiecapaciteit met 83.000 exemplaren per jaar kunnen doen toenemen.

Volgens diezelfde bronnen wordt er overwogen te investeren in een nieuwe fabriek buiten Tsjechië, waar ook andere modellen van de Volkswagen groep van de band kunnen lopen.

Als er niets gebeurd, loopt Skoda vanaf 2020 mogelijk een jaarlijkse verkoop van 360.000 exemplaren mis, zo claimt het artikel.

Skoda heeft na Porsche met 9,7 procent inmiddels de grootste operationele winstmarge binnen de Volkswagen groep. Het heeft de tweede plek overgenomen van Audi.