De opgewaardeerde Mazda 6, te herkennen aan een gewijzigd front en een ander dashboard, wordt duurder dan zijn voorganger. Daar staat extra uitrusting tegenover.

De vernieuwde Mazda 6, die eerst als sedan en later als Sportbreak werd gepresenteerd, is er vanaf 36.990 euro.

Voor dat bedrag levert het merk een vierdeurs 6 met 145 pk sterke SkyActiv-G-benzinemotor en een handgeschakelde zesbak. Dezelfde uitvoering met een 165 pk sterke krachtbron kost 1.000 euro meer.

Voorheen lag de instapprijs van de 6 op 31.290 euro, maar Mazda zet daar extra standaarduitrusting tegenover, waaronder ledverlichting rondom, navigatie, een head-up-display, stoel- en stuurverwarming, adaptieve cruisecontrol, klimaatregeling met twee zones en een achteruitrijcamera.

Ook als stationwagen 

De 44.240 euro kostende Signature-versie van de Mazda 6, voorzien van een 165 pk sterke benzinemotor, is bovendien uitgerust met leren bekleding, een Bose-audiosysteem, schuif- & kanteldak en 19-inch lichtmetalen wielen.

Wie nog meer vermogen wil, kan de topversie combineren met een 194 pk sterke benzinemotor met cilinderuitschakeling.

De Mazda 6 wordt ook leverbaar met automaat. De meerprijs van een dergelijke transmissie is 1.000 euro. De Sportbreak-koets drijft de prijs uiteraard op met 1.500 euro.

Het merk levert ook een dieselkrachtbron, te weten de 150 pk sterke SkyActiv-D. Deze variant is er vanaf 43.490 euro. Als Signature kost de diesel-uitvoering 48.740 euro.

Een automaat volgt, net als een sterkere SkyActiv-D 184. De prijzen van die versies volgen in een later stadium.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl