Denso, een leverancier van automotive technologie en onderdelen, breidt zijn belang in chipmaker Renesas Electronics Corporation uit.

Dat meldt het Japanse bedrijf in een persbericht op vrijdag. De Toyota-partner schroeft zijn aandeelhouding op van 0,5 naar 5 procent.

Denso maakt geen melding van de financiële details van de deal, maar volgens schattingen van persbureau Reuters heeft de transactie een waarde van 796.9 miljoen dollar, omgerekend 647,8 miljoen euro.

Met de aandeelhouding hoopt Denso beter te kunnen inspelen op de voortschrijdende technologie voor autonoom rijden. Renesas levert onder andere de halfgeleiders voor de systemen van zelfrijdende auto's.

Denso neemt de 4,5 procent in Renesas over van de Innovation Network Corp of Japan, een publiek-private samenwerking tussen de Japanse regering en een aantal grote Japanse bedrijven.

Vorige week kondigde Toyota, Denso en onderdelen leverancier Aisin Seiki een nieuwe samenwerking onder de noemer Toyota Research Institute Advanced Development aan.

Dit team moet softwaretoepassingen voor zelfrijdende voertuigen gaan ontwikkelen.