Daimler neemt een belang van 3,93 procent in het Chinese Beijing Electric Vehicle Company (BJEV). De transactie volgt op een eerder gesloten overeenkomst met het moederbedrijf van BJEV, de BAIC Group.

Vorig jaar juni sloten Daimler een BAIC een raamovereenkomst voor de versterking van de samenwerking tussen beide partijen. Het Duitse bedrijf verklaarde daarbij voornemens te zijn een belang in BJEV te nemen.

Daimler hoopt zich naar eigen zeggen zo beter te kunnen voorbereiden op de naderende quota voor deels en volledig elektrische voertuigen in China, de grootste markt voor dergelijke auto's ter wereld.

Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft geen mededelingen gedaan over de waarde van de transactie. 

In februari kondigde Daimler aan met de Chinese autobouwer BAIC een nieuwe fabriek in China te zullen bouwen. De bedrijven investeren gezamenlijk omgerekend ruim 1,5 miljard euro in de productie van nieuwe Mercedessen in het land. 

Diezelfde maand werd bekend dat het Chinese autobedrijf Zhejiang Geely de grootste aandeelhouder van Daimler was geworden. Geely, moeder van automerken Volvo en Lotus, bezit nu bijna 10 procent van Daimler.

Afgelopen november liet Daimler weten dat het 755 miljoen dollar zou investeren in een Chinese fabriek voor uitsluitend elektrische auto's.

Zonder in details te treden zei het bedrijf destijds dat de toekomstige productiecapaciteit de merken Mercedes-Benz en Smart ten goede moet komen.