Mercedes-Benz voegt zeer spoedig nieuwe dieselhybrides aan de line-up toe. Het gaat om nieuwe plug-in-versies van zowel de C- als de E-klasse.

Mercedes zegt nog deze zomer de eerste exemplaren van de C- en E-klasse met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn uit te rollen.

Het gaat hier om een compleet nieuwe aandrijflijn, waarbij de brandstofmotor geen benzine, maar diesel verbruikt.

De dieselmotor is een viercilinder van de nieuwe OM 654-generatie, een krachbron die ook in de E 220d ligt. De motor is gekoppeld aan aan een 9G-tronic-automaat.

Laden

Mercedes mikt op een elektrisch vermogen van 122 pk en 440 Nm. De elektrische actieradius ligt volgens de New European Driving Cycle-meetmethode op 50 kilometer.

Het accupakket is volgens Mercedes 13,5 kWh groot en kan dankzij de een betere lader van 7,2 kWh in twee uur volledig kunnen worden volgeladen middels een nieuwe 'wallbox' van het merk.

Aan een reguliere stekker duurt het laden zo'n zeven uur. Volgens Mercedes leest de aandrijflijn de in het navigatiesysteem ingevoerde route en past zich daar op aan.

Het is voor het eerst dat Mercedes-Benz met een diesel-plug-in op de markt komt. Tussen 2012 en 2016 leverde het merk al wel de E-klasse met een dieselhybride aandrijflijn, zij het zonder plug-in mogelijkheid.

Ook de Franse PSA groep heeft dieselhybride-modellen geleverd. De Peugeot 3008, Peugeot 508 en Citroën DS5 waren met een dergelijke aandrijflijn leverbaar.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl