Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Range Rover

Range Rover SV Coupé is snelste ooit

Land Rover presenteert ter ere van haar 70-jarig bestaan op de Geneva International Motor Show een coupé-versie van de Range Rover. De eerste beelden zijn inmiddels gelekt.

De Range Rover SV Coupé lijkt met zijn twee portieren op de originele tweedeurs Land Rover Range Rover, die in 1970 voor het eerst op de markt verscheen.

Uiteraard zijn de voorportieren langer om het gebrek aan achterdeuren te compenseren. De deuren sluiten zich elektrisch. De aflopende daklijn eindigt bij een achterruit die vlakker ligt dan bij de reguliere Range Rover.

Het model wordt aangedreven door een 565 pk sterke V8-benzinemotor met compressor. Hiermee haalt de auto een topsnelheid van 266 kilometer per uur. De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur neemt 5,3 seconden in beslag.

De Range Rover SV Coupé staat op een verlaagd onderstel en op maximaal 23-inch lichtmetalen wielen. Deze wielmaat is voor het eerst leverbaar.

Met het interieur is eveneens iets bijzonders aan de hand, want Land Rover gaat hier voor een samenspel tussen twee kleuren voor de stoelbekleding.

De stoelen zelf hebben een 20-voudige elektrische verstelling, verwarming en een ventilatiefunctie. Achterin monteert Land Rover 10-voudig verstelbare stoelen.

De Range Rover SV Coupé wordt met de hand gebouwd door de Special Vehicle Operations-afdeling van het merk. Land Rover beperkt zich tot een productieaantal van 999 exemplaren.

De auto kost in Nederland 390.000 euro.

Land Rover

Lees meer over:

Land RoverRange Rover

Aanbevolen artikelen