De Audi A3 krijgt een lichte facelift. Het model wordt net als de overige Audi´s voorzien van de zogeheten single frame grille. De 5-deurs versie van de Audi A3, de Sportback is al vanaf het begin voorzien van de single frame grille. Nu heeft ook het uit 2003 stammende 3-deurs model het nieuwe gezicht.

De Audi A3 krijgt een single frame grille

Naast de nieuwe grille kan de gefacelifte A3 voor het eerst worden voorzien van een S-Line pakket voor de carrosserie. Daarnaast is er keuze uit een aantal nieuwe kleuren en zijn er nieuwe wielen. De sportstoelen zijn voorzien van een nieuwe soort nappa-bekleding. Natuurlijk verandert met de grille ook de vorm van het stuurwiel mee: net als in de andere modellen heeft het hart van het rad dezelfde trapeziumvorm als grille.

Slipsysteem

Op het technische gebied heeft Audi wijzigingen aanbracht aan het sportonderstel. Het heeft een iets comfortabelere afstemming gekregen. Een nieuw veiligheidssysteem zit weggewerkt in de ESP. Wanneer de auto in een slip snel moet worden teruggestuurd, draait het stuur wat lichter. Wanneer verkeerd wordt gestuurd, zal het stuur zwaarder draaien.