Toyota heeft toegezegd de nieuwe Auris, de Japanse concurrent voor auto's als de Volkswagen Golf, in het Verenigd Koninkrijk gebouwd zal worden.

Dat meldt persbureau Reuters op woensdag. Ook het huidige model loopt in het Verenigd Koninkrijk van de band, in Burnaston om precies te zijn.

De nieuwe Auris wordt op de Autosalon van Genève in maart officieel gepresenteerd.

Toyota meldt dat de Auris de beschikking krijgt over een nieuwe hybride aandrijflijn met een 2,0-liter motor.

De huidige hybride-aandrijflijn van het merk in dit segment, waar ook de Prius gebruik van maakt, beschikt over een 1,8-liter benzinemotor.

De eerste generatie van de Toyota Auris verscheen in 2006 en verving destijds de hatchback-versie van de Corolla. Met het verdwijnen van de vierdeurs Corolla in 2010 kwam er in Nederland een einde aan de iconische modelnaam 'Corolla'.

De eerste Auris was er alleen als hatchback en kreeg bij z'n facelift van 2009 de beschikking over de hybridetechniek van de Prius.

De hybrideversie van de tweede generatie wist de aandacht van de Nederlandse koper te trekken, want die auto profiteerde van de destijds geldende bijtellingsregeling. Bovendien was de auto er als TS-stationwagen.

In 2015 was model het succesvolst. Dat jaar werden 8.988 exemplaren op kenteken gezet. Vorig jaar kwam het totaal uit op 3.017 stuks.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl