Rolls-Royce heeft aangekondigd dat het met de zogenaamde Silver Ghost Collection komt, een serie van 35 speciale uitvoeringen van de Ghost.

Met de gelimiteerde serie verwijst het Britse merk naar de oer-Silver Ghost van het begin van de vorige eeuw. De 35 auto's krijgen een volledig zilveren Spirit of Ecstacy op de grille.

Op het voetstukje van dit kenmerkende ornament is de tekst 'AX201' gegraveerd, het kenteken van de eerste Silver Ghost.

Het voetstuk zelf wordt onder andere vervaardigd uit koper, een knipoog naar het vele koper dat onder de motorkap van de oer-Silver Ghosts werd toegepast

De grille zelf is zwart uitgevoerd. Op de naafkappen is de tekst 'Silver Ghost Since 1907' te lezen.

De speciale uitvoeringen van de Ghost worden in Cassiopeia Silver gespoten en krijgen een coachline op de flank. De verf die hiervoor wordt gebruikt, bevat deeltjes écht zilver.

Vanbinnen is onder andere speciale Forest Green-lederen bekleding toegepast en natuurlijk plaatst Rolls-Royce her en der extra verwijzingen naar het geboortejaar van de eerste Silver Ghost.

Update

De lancering van de reeks gaat hand in hand met een modejaarupdate voor de Ghost. Het model krijgt een herziene voorzijde waarbij de grille verder naar voren uitsteekt.

Ook monteert Rolls-Royce een gewijzigde voorbumper op de Ghost. Nieuwe 21-inch wielen maken tevens deel uit van de aanpassingen.

De Ghost moet stiller zijn dan ooit dankzij de toepassing van extra geluidsisolerend materiaal. Tot slot heeft Rolls-Royce het infotainmentsysteem een update gegeven.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl