Kia heeft de bijgewerkte versie van de Europese Optima gepresenteerd. De auto krijgt de beschikking over twee geheel nieuwe motoren.

De huidige 141 pk sterke 1.7 CRDi dieselmotor wordt vervangen door een 1.6 CRDi, een krachtbron die 136 pk en 320 Nm levert. Deze nieuwe motor moet schoner zijn dan zijn voorganger.

Dan is er een voor de Optima nieuwe 1.6 T-GDI, een 180 pk sterke viercilinder benzinemotor met turbo die onder de 245 pk sterke 2.0 T-GDI een plek krijgt. Het blok is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Nieuwe technologie

Verder levert Kia Driving Mode Select op de Optima, een systeem waarmee zaken als gasrespons en de directheid van de besturing zijn in te stellen.

Andere leverbare systemen zijn vermoeidheidsherkenning, noodremassistent met voetgangersherkenning en een rijbaan- en grootlichtassistent.

Vanbuiten is de gefacelifte Optima te herkennen aan een nieuwe voorbumper, een andere grille, gewijzigde koplampen en nieuwe led-achterlichtunits. De Optima Sedan krijgt daarnaast ook een nieuwe achterbumper.

De lakkleur Runway Red is nieuw voor zowel de sedan als de Sportswagon. Tevens nieuw is een 7- of 8-inch infotainmentsysteem dat met Apple CarPlay en Android Auto kan omgaan.

De vernieuwde Optima komt in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.