Fiat Chrysler wil uiterlijk in 2022 stoppen met het maken van auto's die op diesel rijden. De Financial Times meldt dit op basis van ingewijden bij de Amerikaans-Italiaanse autofabrikant. 

Fiat Chrysler wil op 1 juni zijn plannen ontvouwen om binnen vier jaar diesel geheel uit te faseren bij al zijn merken, zo melden de bronnen.

Het autoconcern dat onder meer de merken Jeep, Fiat Dodge, Chrysler, Maserati en Alfa Romeo bezit, wilde zelf niet reageren op de berichten uit de Britse zakenkrant.

Vorig jaar maakte de Japanse autogigant Toyota al bekend geen nieuwe dieselmodellen meer te maken. Porsche, onderdeel van het Volkswagen-concern, kondigde vorige week eveneens aan te stoppen met dieselauto's.

Diesel was ooit de belangrijkste brandstof in Europa. Mede vanwege het 'dieselschandaal' bij verschillende autofabrikanten is dit aan het veranderen. De verkoop van dieselauto's in Europa liep vorig jaar volgens een analyse van Jato Dynamics met bijna 8 procent terug. Daarmee is het marktaandeel van de brandstof nog 43,7 procent.