De vorig jaar november gelanceerde BMW i8 Roadster is geprijsd. Het model kent een forse meerprijs ten opzichte van de eveneens opgewaardeerde i8 Coupé.

De prijs van de laatst genoemde is vastgesteld op 146.995 euro. Voor de nieuwe i8 Roadster ligt de basisprijs op 163.995 euro. Om de marktintroductie van het model op te luisteren, introduceert BMW de First Edition-uitvoering.

Deze versie, waar er wereldwijd slechts 200 van gebouwd zullen worden, is onder andere voorzien van exclusieve zwarte wielen, mat zwarte accenten, interieurlijsten van carbon en een Harman Kardon HiFi-systeem. Er komen 5 exemplaren naar Nederland.

Techniek

De lancering van de i8 Roadster ging gepaard met een reeks technische wijzigingen voor de eDrive-aandrijflijn van de gehele i8-lijn. Zo nam de opslagcapaciteit van het accupakket toe van 7,1 tot 11,6 kWh.

De elektromotor heeft voortaan 143 pk en is daarmee 12 pk sterker dan voorheen. Op enkel elektrische kracht haalt de i8 nu een snelheid van 105 kilometer per uur in plaats van 70 kilometer per uur.

Wie de eDrive-toets indrukt, kan tot 120 kilometer per uur elektrisch rijden. De volledig elektrische actieradius van de i8 Roadster ligt op 53 kilometer, terwijl de i8 Coupé 55 kilometer ver komt.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl