BMW stopt in juni met de productie van de M3. Het model, gebaseerd op de 3-Serie sedan, is aan het einde van zijn productcyclus. 

Dat meldt BMW Nederland. "Dit najaar gaat de 3-serie sedan uit productie. De M3 gaat iets eerder, per juni, uit productie,” zo geeft de importeur te kennen.

Volgens BMW bedraagt de levertijd van een M3 zo'n acht weken, waardoor een order voor het model dus voor 1 april geplaatst moet worden.

De M4, gebaseerd op de 4-Serie, blijft langer leverbaar aangezien het model, evenals de 4-Serie zelf, later op de markt verscheen.

In tegenstelling tot berichten in de media heeft de productiestop van de M3 niets te maken met de stapsgewijze intrede van de nieuwe testmethode voor verbruiksmetingen, de WLTP-cyclus.

De zogenaamde Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure komt ter vervanging van de huidige New European Driving Cycle (NEDC).

"De complete 3-serie-familie - dus ook de M3 - hebben nog gewoon een NEDC-homologatie en zouden in theorie tot 1 september 2018 geproduceerd kunnen worden," aldus BMW Nederland.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl