Ford heeft de Europese variant van de opgewaardeerde Edge gepresenteerd. Vorige maand toonde het merk de versie voor de Noord-Amerikaanse markt al. 

In navolging van de Noord-Amerikaanse versie krijgt ook de bijgewerkte Edge voor Europa een gewijzigd front dat onder meer voorzien is van een nieuwe grille en andere full-ledkoplampenen.

Daarnaast is de auto voorzien van gewijzigde bumpers rondom.

Nieuw is ook de 2,0-liter biturbo diesel, een blok dat niet langer 210 pk, maar nu 238 pk levert. Schakelen geschiedt middels een eveneens nieuwe achttrapsautomaat.

Ook is een 190 pk sterke variant van diezelfde krachtbron leverbaar, een versie die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

De Edge wordt andermaal leverbaar in ST-Line-uitvoering. Deze sportieve variant is te herkennen aan in carrosseriekleur gespoten panelen rondom, een grille met zwarte details, 20- tot 21-inch grote lichtmetalen wielen en een uitlaat met twee verchroomde eindstukken.

Binnenin

In het interieur monteert Ford met geperforeerd leer beklede stoelen, aluminium pedalen, een met leer bekleed stuurwiel, velours vloermatten en zwarte hemelbekleding. Bij de Vignale-uitvoering licht het accent op een luxe aankleding.

Het opgewaardeerde interieur krijgt verder voortaan het SYNC3-infotainmentsysteem mee. Dit systeem, dat overweg kan met Apple CarPlay en Android Auto, is gekoppeld aan een 8-inch metend touchscreen.

Tevens staat een nieuw B&O Play-audiosysteem op de bestellijst. Het instrumentenpaneel is voortaan digitaal.

Tot slot wordt de Edge leverbaar met een keur aan veiligheidssystemen, waaronder Post Collision Braking, Evasive Steering Assist en Adaptive Cruise Control met Stop-and-Go en Lane Centring Assist.

Die lijst gaat door met zaken als Adaptive Front Lighting System, Blind Spot Information System, Glare-Free Highbeam, Intelligent Speed Limiter, Lane Keeping Alert, Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en verkeersbordherkenning.

Parkeren wordt eenvoudiger door de aanwezigheid van systemen als Cross Traffic Alert, Adaptive Steering, Active Park Assist met Perpendicular Parking, Side Parking Aid en Park Out Assist.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl