Porsche schrapt de Macan S Diesel van de productielijst. Dat betekent echter niet dat Porsche helemaal stopt met dieselmotoren.

Diverse Engelse media schrijven dat Porsche een streep door al zijn momenteel leverbare dieselmodellen zet. Daar wordt de conclusie getrokken dat het merk definitief stopt met het leveren van diesels.

De Macan S Diesel was tot voor kort de enige diesel in het leveringsgamma van Porsche. De Panamera 4S Diesel werd eerder al uit het leveringsgamma geschrapt en van de nieuwe Cayenne is nog geen diesel gelanceerd.

Een woordvoerder van Porsche Nederland kan bevestigen dat de Macan S Diesel daadwerkelijk "[...] vanaf vorige week niet meer beschikbaar is".

Volgens de importeur staat "[...] een dieselversie van de nieuwe Cayenne vooralsnog op de planning", al is nog niet duidelijk wanneer en in welke configuratie de auto op de markt verschijnt.

Porsche meldt tevens dat diesels altijd al een ondergeschikte rol hebben gespeeld bij het merk. Eigen dieselmotoren ontwikkelen en bouwen deed en doet het merk dan ook niet.

Bovendien neemt de vraag naar benzine- en hybridemodellen sterk toe bij de kopersgroep. 

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl