BMW viert dat het 30 jaar geleden de eerste cabrioversie van de M3 op de markt bracht, een auto die tegenwoordig als M4 Cabrio in de prijslijsten staat. 

Daarom lanceert het merk de M4 Cabrio Edition 30 Jahre. De speciale uitvoering, waarvan er wereldwijd slechts 300 geleverd zullen worden, is alleen leverbaar in de kleuren Macao Blue Metallic en Mandarin II uni.

Die laatste lijkt sterk op de Dark Yellow lakkleur waarin de tweede M3 Cabrio te krijgen was.

De M4 Cabrio Edition 30 Jahre krijgt van BMW het Competition Package mee. Dit betekent dat de zes-in-lijn met 450 pk nu 19 pk krachtiger is dan in de standaardconfiguratie.

Het pakket omvat tevens het adaptieve M-onderstel, waarbij veren, dempers en stabilisatoren zijn aangepast. Daarnaast monteert BMW speciale lichtmetalen 20-inch wielen.

BMW levert verder de Individual High Gloss Shadow Line, een toevoeging waarbij onder andere het uitlaateindstuk is voorzien van een zwart verchroomd deel.

Het interieur is bij de Macao Blue gespoten M4 standaard met leer uitgevoerd in de kleuren Black en Fjord Blue. Optioneel is de Black en Silverstone-kleurstelling.

Wie de Mandain II uni-kleurige M4 Cabrio bestelt, krijgt een zwartleren interieur. Van de 300 exemplaren komen er slechts vijf naar Nederland.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl