Op de Zwitserse autobeurs toont Skoda in maart de Kodiaq L&K, de luxueuze topversie van het model. De letters staan voor Laurin & Klement, een verwijzing naar de oprichters van het merk Skoda.

De Kodiaq L&K is onder andere te herkennen aan een verchroomde grille, 19-inchwielen en aangepaste achterbumper. Full-ledkoplampen zijn standaard.

Het interieur is afgewerkt met leer en zwarte pianolak. Daarnaast monteert Skoda een nieuw stuurwiel.

De standaarduitrusting omvat een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, speciale instaplijsten, aluminium pedalen, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, een uitgebreid Canton-audiosysteem en speciale vloermatten.

Skoda levert de Kodiaq L&K op de internationale markt met een 150 pk sterke 1.5 TSI én de 2.0 TSI, die 180 pk of 190 pk sterk is. Schakelen geschiedt door middel van een automatische DSG7-transmissie.

Die 1,5-liter motor en de 190 pk sterke 2.0 TSI zijn nieuw voor de Kodiaq en zijn straks ook in alle andere versies te krijgen.

Op dieselvlak is er te kiezen uit een 2.0 TDI met 150 pk, eveneens nieuw voor de Kodiaq, en een 190 pk sterke variant van dezelfde krachtbron.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl