Citroën heeft daags na de eerste aankondiging door moederbedrijf PSA nu officieel de nieuwe Berlingo gepresenteerd.

De Berlingo wordt gebouwd op het EMP2-platform van PSA en deelt daarmee zijn basis met auto's als de Peugeot 308.

De vormgeving sluit aan bij modellen als de C3 en C3 Aircross. Zo zijn de flanken voorzien van de zogenaamde Airbumps van Citroën.

Berlingo komt als M- en als XL-versie op de markt, uitvoeringen die respectievelijk 4,40 en 4,75 meter lang zijn. Beide varianten zijn er als vijf- en zevenzitter, waarbij de achterste rij in de langste versie verschuifbaar is.

De achterstoelen zijn te verwijderen, waardoor een grotere laadvloer ontstaat. Daarnaast komen er wegklapbare stoelen beschikbaar.

In de M-variant is de laadvloer 2,70 meter lang, de XL komt tot 3,05 meter. Laatstgenoemde heeft een bagageruimte van 1.050 liter, terwijl de M-variant goed is voor 775 liter.

Volgens Citroën is het nieuwe model voorzien van 28 opbergvakjes in het interieur, samen goed voor een inhoud van 186 liter.

Op de motorenlijst zet Citroën een 1.5 BlueHDi-dieselmotor en een 1.2 PureTech-benzinekrachtbron. De PureTech is er met 110 en 130 pk, waarbij de laatste ook leverbaar is met een achttrapsautomaat.

De diesel is er met vermogens van 75 pk, 100 pk en 130 pk, waarbij opnieuw alleen de sterkste versie aan een automaat gekoppeld kan worden.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl