Mercedes-AMG heeft de sportieve variant van de onlangs gepresenteerde G-Klasse onthuld, de G 63. De terreinwagen wordt aangedreven door een 4,0-liter grote biturbo V8.

Die motor is in de Mercedes-AMG G 63 goed voor 585 pk, wat een winst van 14 pk ten opzichte van de 5,5-liter V8 uit het vorige model betekent. Schakelen gaat door middel van een AMG Speedshift TCT-transmissie met negen verzetten.

De nieuwe V8 is overigens voorzien van actieve cilinderuitschakeling. Bij lage belasting schakelen cilinders twee, drie, vijf en acht zichzelf uit. Het gemiddeld verbruik moet op 13,2 liter per 100 kilometer liggen.

De Mercedes-AMG G63 is met 2.485 kilo ongeveer 175 kilo lichter dan zijn voorganger. Mede dankzij de gewichtsbesparing accelereert de auto in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur. De nieuwe G 63 is daarmee bijna een seconde sneller dan de vorige.

De topsnelheid ligt op 220 kilometer per uur. Maar wie het AMG Drivers-pakket bestelt, kan rekenen op 240 kilometer per uur.

Vanbuiten is de G 63 te herkennen aan een grille met verticale spijlen. Rondom krijgt de G bredere wielkasten, die opgevuld kunnen worden door 22-inch groot lichtmetaal. 

De einddempers van de uitlaten zijn net als bij het vorige model zichtbaar aan de zijkanten van het voertuig gemonteerd.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl