De New Stratos, die in 2010 werd gepresenteerd maar niet in productie ging, zal daadwerkelijk in een kleine oplage gebouwd gaan worden.

Manifattura Automobili Torino (MAT) en New Stratos hebben handtekeningen gezet onder papieren die de komst van de New Stratos tóch mogelijk maken.

MAT heeft de licentie nu in handen en zegt dat het de ooit geplande 25 stuks nu daadwerkelijk gaat produceren "[...] met hetzelfde ontwerp en met dezelfde techniek" als het in 2010 gepresenteerde exemplaar.

Volgens de Italianen is "[...] de basis geschikt voor de komst van een GT-racer, een Safari-versie én een supercar voor dagelijks gebruik".

In 2010 presenteerde de Duitser Michael Stoschenk zijn interpretatie van een moderne Lancia Stratos, een model uit 1973.

De lovend ontvangen creatie zou in een oplage van 25 stuks gebouwd gaan worden, maar Ferrari hield het project tegen. De New Stratos was onderhuids namelijk een Ferrari 430 Scuderia.

MAT spreekt over een krachtbron die meer dan 550 pk levert. Welke afspraken MAT met Ferrari heeft gemaakt, is niet duidelijk.

Van de originele Lancia Stratos zijn tussen 1973 en 1978 zijn naar verluidt slechts 492 exemplaren gebouwd. Met het model zette Lancia in 1974, 1975 en 1976 het Wereldkampioenschap Rally op zijn naam.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl