Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, heeft tot tweemaal toe officieel excuses aan China aangeboden vanwege een post op Instagram.

Dat heeft Daimler's woordvoerder in China, Simonette Illi, bevestigd tegenover persbureau AFP. Eerder berichtte het Chinese bureau Xinhau al over de kwestie.

Eerder deze week postte Daimler een foto met een quote van de Dalai Lama als begeleidende tekst, die in China als een Tibetaanse separatist wordt gezien.

Hoewel Instagram geblokkeerd is in China, kwam de post Daimler op veel kritiek van Chinese internetgebruikers te staan, waarna de afbeelding dinsdag werd verwijderd.

Het Chinese Volksdagblad beschreef Mercedes vanwege de post als een "vijand van het Chinese volk." Het bedrijf postte vervolgens een verontschuldiging op Weibo, het populairste social media-platform van China.

Het excuus werd op woensdag kracht bij gezet door een brief aan de Chinese ambassadeur in Duitsland van Daimler voorzitter Dieter Zetsche en de man verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf in China, Hubertus Troika.