Vorig jaar april toonde Subaru op de New York International Auto Show de vernieuwde Outback. Inmiddels zijn de Nederlandse prijzen van het model vastgesteld. 

De basisprijs van de opgewaardeerde Outback ligt op 45.795 euro. Voor dat bedrag wordt de Outback in Comfort-uitvoering afgeleverd, aangedreven door een 175 pk sterke 2,5-liter boxermotor.

De krachtbron is standaard gekoppeld aan een CVT-transmissie, die volgens het merk verder verfijnd is. Subaru zegt verder onder andere de dempers, veren en bijbehorende rubbers te hebben aangepast.

Ook is Subaru's uitgebreide veiligheidspakket, EyeSight geheten, standaard op de nieuwe Outback. Voortaan is Lane Keep Assist in het systeem verwerkt en ook geven de camera's nu de dode hoeken rond de auto aan op het eveneens vernieuwde infotainmentsysteem.

Het tweede uitrustingsniveau is de Premium, een uitvoering waar Subaru 49.995 euro voor rekent. Deze versie voegt aan de standaarduitrusting zaken als lederenen bekleding, een groot navigatiescherm en een elektrisch schuif- en kanteldak toe.

De gefacelifte Outback is te herkennen aan anders gevormde ledkoplampen, waarin C-vormige led-dagrijverlichting is verwerkt. Daarnaast monteert Subaru een aan aangepaste bumper, de vernieuwde grille en anders ontworpen zijspiegels.

Nieuw in het interieur zijn het stuurwiel, de ventilatieroosters en het paneel voor de klimaatregeling. Daarnaast past het merk betere materialen toe is zijn er achterin voortaan twee usb-aansluitingen beschikbaar. 

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl