Een toekomstige eigenaar van een Aston Martin Valkyrie, waar er 150 van gebouwd zullen worden, heeft maanstof laten verwerken in de lak van de auto.

De Amerikaan Kris Singh, die volgens zijn Instagram-pagina managing partner van een investeringsmaatschappij is, wilde naar eigen zeggen een ongekende personalisatieoptie doorvoeren op zijn Valkyrie.

Na overleg met de creative director voor exterieur design bij Aston Martin kwam de toekomstige eigenaar, die op Instagram als Lamborghiniks te boek staat, op het idee een maansteen te laten vergruizen.

Het maanstof zal worden verwerkt in de in samenwerking met Aston Martin bedachte lakkleur Karosserie Lunar Red.

Volgens Singh heeft de Nederlandse ontwerper Marco van Overbeeke meegeholpen met het samenstellen en personaliseren van de Valkyrie.

Singh heeft een flinke collectie auto's. Zo bezit hij een van de drie geproduceerde exemplaren van de Lamborghini Veneno, een model waar hij in 2013 volgens geruchten 4 miljoen dollar voor betaalde.

Daarnaast is hij eigenaar van een Koenigsegg Agera XS en een Pagani Huayra BC. De laatstgenoemde heeft een geschatte waarde van 2,8 miljoen dollar. 

Valkyrie 

De Aston Martin Valkyrie is tot stand gekomen in samenwerking met Advanced Technologies-afdeling van Red Bull Racing.

Het model is volledig uit koolstofvezel vervaardigd en wordt aangedreven door een 6,5-liter V12 motor. Een Rimac elektromotor zorgt voor nog meer vermogen. De Valkyrie heeft naar verluidt meer dan 1.100 pk.