De Honda Civic wordt binnenkort leverbaar met een dieselmotor. De krachtbron is een grondig herziene versie van de 1.6 motor uit het vorige model. 

De 1.6 i-Dtec, zoals Honda het blok noemt, levert 120 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Honda Civic diesel is er vanaf 27.390 euro.

De genoemde prijs is voor de S-uitvoering, die onder meer over cruise control en een pakket aan veiligheidsvoorzieningen beschikt.

Comfort, het tweede uitrustingsniveau, voegt daar airconditioning, een audiosysteem met acht speakers, stoelverwarming en 16-inch lichtmetaal aan toe. Deze versie kost minimaal 28.930 euro.

De duurdere Civic Elegance beschikt over klimaatregeling met twee zones, navigatie, parkeersensoren rondom en grotere wielen. Voor deze versie rekent Honda 31.545 euro.

Een trede hoger staat de 33.955 euro kostende Civic Executive, die voorzien is van led-koplampen, keyless entry en –start, een panoramadak, instelbare dempers en een uitgebreider audiosysteem.

Het topmodel is de Premium-uitvoering. Deze versie van de Civic is standaard voorzien van lederen bekleding, een draadloze telefoonlader en een verwarmbare achterbank. De prijs is vastgesteld op 34.985 euro.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl