Audi gaat in Duitsland de RS6 Avant Nogaro Edition leveren, een door tuner Abt onder handen genomen model met extra vermogen.

Op basis van de huidige RS6 bouwt Abt de RS6-R, een 705 pk sterke versie waarvan de tuner slechts 50 exemplaren zou produceren.

Audi heeft nu besloten om die extreme Abt-creatie ieder geval in het thuisland als RS6 Avant Performance Nogaro Edition te gaan leveren.

De RS6 Avant Performance Nogaro Edition wordt daarom aangedreven door dezelfde 705 pk sterke aandrijflijn als de auto van Abt. De motor heeft 100 pk meer dan de 605 pk sterke 4.0 TFSI in de standaard RS6. De topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur.

De Audi komt in een oplage van 150 stuks beschikbaar en is in alle gevallen in het Nogaro Blue gespoten, een knipoog naar de RS2 uit 1994 en auto's als de RS4, die meer dan eens in deze blauwe kleur gespoten werden.

Zwarte details

De speciale editie is vanbuiten verder te herkennen aan zwarte details. De zwarte spiegelkappen, zoals op de foto's te zien, zijn ook in het blauw leverbaar.

De auto staat op 21-inch lichtmetaal, heeft donkere achterste zijruiten en is ook vanbinnen in het blauw uit te voeren. Desgewenst kan de auto met een zwart interieur geleverd worden.

In Duitsland kost de RS6 Avant Performance Nogaro Edition minimaal 124.200 euro. Wie de blauwe aankleding wenst, is 130.000 euro kwijt.

Vorige week presenteerde Abt de RS5-R, een snellere variant van de Audi RS5. 

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl