AMSTERDAM - Volkswagen komt met de CrossFox, een SUV-achtige versie van de onlangs presenteerde Fox. Volkswagen is in dit besluit gesterkt door het succes van de Polo Fun.

Volkswagen heeft tijdens de presentatie van de 3-deurs Fox al aangekondigd dat de CrossFox ook naar Europa komt. De CrossFox is al eerder in Zuid-Amerika in de verkoop gegaan. Oorspronkelijk is de Fox een Braziliaans model dat voor de Europese markt licht is aangepast.


De CrossFox staat wat hoger op zijn poten dan een huis-tuin-en-keuken-Fox

De CrossFox staat wat hoger op zijn poten dan een huis-tuin-en-keuken-Fox; daardoor heeft de auto wat meer bodemvrijheid. Ook zal de auto van een decent offroad uiterlijk worden voorzien. Ook zullen er aanpassingen komen om de auto geschikt te maken voor slecht wegdek en krijgt de CrossFox wat grotere wielen. Vierwielaandrijving is voor de CrossFox echter niet weggelegd.

Succes Polo fun

Volkwagen komt met de Crossfox nadat de Polo Fun, een uitvoering van de Polo die wat hoger op de wielen staat, de verwachtingen heeft overtroffen. Tot op heden zijn 15.000 exemplaren van de Polo Fun verkocht. Dat is 3 keer zo veel als begroot. Volkswagen sluit niet uit dat er na de 3-deurs en de CrossFox nog meer varianten van de Fox gaat komen. Overigens is ook al bekendgemaakt dat er zeker géén 4-deurs sedan komt.