AMSTERDAM - In samenwerking met de Zwitserse horlogemaker IWC Schaffhausen heeft Mercedes een exclusieve versie van de CLS 55 AMG ontwikkeld.

Het ontwerp van het dashboard van de CLS 55 AMG is geïnspireerd op de nieuwe 'Ingenieur'-horlogelijn van IWC. De analoge klok, toerenteller en snelheidsmeter zijn geheel in lijn met het uurwerk dankzij de zilverkleurige wijzers, witte verlichting en zwarte achtergrond met een eigen typografie.


De carrossie, grille, omlijsting van de zijruiten en 19-inch velgen hebben een matte titaniumkleur

Diverse panelen in het interieur zijn uitgevoerd in zwarte pianolak. Verder zijn de AMG sportstoelen bekleed met dubbelgestikt nappa en zijn alle chroomelementen voorzien van een titaniumlaagje.

Titanium

De carrossie van de CLS is uitgevoerd in titaniumgrijze lak. Ook de grille, omlijsting van de zijruiten, portiergrepen en de 19-inch velgen hebben een matte titaniumkleur.

Horloge

De kopers van de CLS 55 AMG 'IWC Ingenieur' ontvangen bovendien nog een speciale editie van een IWC horloge uit de 'Ingenieur'-lijn. De oplage van auto en horloge is gelimiteerd op 55 stuks. Een prijs is nog niet bekend.