In navolging van andere autoconcerns zal ook het Franse PSA zich gaan richten op de productie van volledig en deels-elektrische voertuigen. In 2025 wil het bedrijf 40 van dergelijke modellen in het aanbod hebben. 

Dat zei PSA CEO Carlos Tavares op een congres afgelopen woensdag. De topman zei verder dat het bedrijf ernaar streeft niet de grootste maar de meest efficiënte autobouwer te worden.

De 40 modellen met een vorm van elektrificatie zullen wordt verspreid over de merken van het concern. PSA is het moederbedrijf van Citroën, DS, Peugeot, Opel en Vauxhall.

Tavares sprak verder over autonoom rijden. In 2030 moet 80 procent van het modelaanbod zich onder bepaalde omstandigheden autonoom in het verkeer kunnen begeven.

Ongeveer 10 procent van de modellen moeten tegen die tijd autonome capaciteiten van niveau 4 of 5 hebben. Dit staat gelijk aan volledig autonoom.

De topman lichtte tot slot de plannen voor een terugkeer naar de Amerikaanse markt toe. Volgens Tavares is het eerste model voor die markt al in ontwikkeling.

Welk merk de oversteek maakt, wilde de CEO niet zeggen. Wel zei hij dat de Opel's van de toekomst in lijn met Amerikaanse regelgeving ontwikkeld zullen worden.

PSA wil in de Verengde Staten beginnen met het aanbieden van mobiliteitsdiensten. Voor 2026 moeten de eerste PSA auto's er op de weg verschijnen.