De onlangs gelanceerde BMW X3 krijgt dit jaar de beschikking over een nieuwe dieselmotor. Daarnaast zullen vanaf het voorjaar een groot aantal diesels voorzien zijn van de BluePerformance-technologie van het merk. 

De nieuwe X3-uitvoering is de xDrive25d. Dit 231 pk sterke model vult het gat op tussen de xDrive20d met 190 pk en de xDrive30d, een versie die 265 pk biedt.

De xDrive25d is voorzien van een achttrapsautomaat en accelereert in 6,8 seconden naar de 100 kilometer per uur. Het gecombineerde verbruikt schommelt volgens BMW tussen de 6,1 en 5,8 liter brandstof per 100 kilometer.

Vanaf het voorjaar worden de dieselmotoren in de BMW 1 Serie, 2 Serie, 3 Serie en 4 Serie standaard voorzien van BluePerformance-technologie.

In maart krijgen zowel de 320d xDrive-modellen uit de 3-Serie als ook de 420d xDrive Grand Coupe bovendien standaard een achttrapsautomaat mee.

De dieselmotoren worden onder andere uitgerust met AdBlue-inspuiting en een partikelfilter. Dit alles om de uitstoot van stikstofoxiden terug te dringen.

De stikstofoxiden opslagkatalysator wordt uitgebreid met selectieve katalytische reductie-technologie.

Overige updates

Andere wijzigingen die BMW doorvoert hebben betrekking op de benzinemotoren van het merk. Zo zullen alle motoren van het merk vanaf maart voorzien zijn van een partikelfilter.

De M40i-uitvoering van de eerder genoemde X3 krijgt de beschikking over een nieuw M Sport differentieel. Op termijn krijgt het model ook een gewijzigd instrumentarium, het zogenaamde Sensatech-paneel.

In maart wordt ook de standaarduitrusting van de 5 Serie opgewaardeerd met led-mistlampen en met parkeersensoren voor en achter.

Tot slot komt er een update voor het BMW ConnectedDrive-systeem, waardoor met een smartphone op afstand de koplampen, verwarming en ontgrendeling van modellen met deze voorziening bediend kunnen worden.