Dit jaar viert Land Rover het feit dat het zeventig jaar geleden is dat de oer-Defender werd geïntroduceerd. Het merk viert het jubileum met de introductie van de gelimiteerde Defender Works V8.

Begin 2016 kondigde Land Rover aan dat het doek voor de Defender definitief was gevallen. Nu, twee jaar later, keert het model terug met een 405 pk sterke V8 benzinemotor. Land Rover gaat 150 exemplaren van het model bouwen.

De 5,0-liter motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat van ZF, die voorzien is van een sportstand.

De Defender Works V8 accelereert in 5,6 seconden naar een snelheid van 96 kilometer per uur. De topsnelheid van het voertuig ligt op 170 kilometer per uur, waarmee het de krachtigste en snelste Defender ooit is.

De Works-afdeling van Land Rover voorziet de Defender verder van krachtigere remmen, straffere veren en aangepaste dempers en stabilisatorstangen.

Het gelimiteerde model is onder andere te herkennen aan speciale 18-inch lichtmetalen wielen en ledkoplampen. Het interieur van de Defender Works V8 is voorzien van Windsor-leer en sportstoelen van Recaro.

Land Rover levert de Defender Works V8 met een korte en lange wielbasis, ook wel bekend als de 90- en 110-versies. In het Verenigd Koninkrijk kost het gelimiteerde model 150.000 pond, omgerekend zo'n 168.000 euro.

De fabrikant trapte het jubileumjaar vorige week af met de restauratie van een recentelijk teruggevonden voorseriemodel van de Defender uit 1948.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl