Hyundai heeft in Detroit de tweede generatie van de Veloster gepresenteerd, het model met één portier links en twee portieren aan de rechterzijde. 

De nieuwe Veloster is twee centimeter langer en één centimeter breder dan zijn voorganger. De centraal geplaatste uitlaateindstukken van dat model keren terug op de nieuwe.

Hyundai biedt de Veloster aan met een 2,0-liter benzinemotor. De viercilinder levert, afhankelijk van de uitvoering, een vermogen van 150 pk of 180 pk.

Het blok kan naar keuze gekoppeld worden aan een handgeschakelde zesbak of aan een automatische transmissie.

De Veloster wordt ook leverbaar met een 200 pk sterke 1,6-liter turbomotor. Het blok is standaard gekoppeld aan een versnellingsbak met zes verzetten. Optioneel is een automatische zeventrapsversnellingsbak leverbaar.

Topmodel

Het topmodel is de 270 pk sterke Veloster N. Deze uitvoering is voorzien van een handgeschakelde zesbak met extra korte bakverhoudingen en grotere remschijven. Ook het onderstel en de wielophanging zijn door de N-afdeling anders afgesteld.

De Veloster N staat standaard op 18-inch wielen. Exemplaren van 19-inch zijn tegen meerprijs leverbaar. Het model is ook te herkennen aan carrosseriedelen van koolstofvezel.

De nieuwe Veloster komt niet naar Nederland. Het vorige model was tussen 2011 en 2014 leverbaar in ons land. Er zijn in vier jaar tijd 319 exemplaren op kenteken gezet. 

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl