Euro NCAP, de Europese instantie die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van crashtests, heeft de Volvo XC60 uitgeroepen tot de best geteste auto van 2017. Ook Volkswagen scoorde goed.

De Duitse fabrikant eindigde in drie categorieën bovenaan. De Volkwagen Polo kwam als beste uit de test in de 'supermini-categorie'.

In de test van kleine cross-overs werd de T Roc tot winnaar uitgeroepen, terwijl de Volkswagen Arteon de hoogst scorende zakenauto was.

De Volvo XC60 haalde in november vorig jaar een bijna perfecte veiligheidsscore voor volwassen inzittenden. Het model scoorde 98 procent op het genoemde onderdeel, de hoogst behaalde score van een merk score tot nu toe.

De Volvo XC60 behaalde naast de hoogste score voor veiligheid voor volwassen inzittenden ook de beste totaalscore op het gebied van veiligheid voor het jaar 2017.

Het model behaalde voor de veiligheidsuitrusting een score van 95 procent, een resultaat dat 40 procent hoger lag dan de vorig jaar gemeten gemiddelde score van alle geteste merken op dit onderdeel.

De Opel Crossland X werd door Euro NCAP uitgeroepen als beste kleine MPV. In de categorie 'compacte familie auto' scoorden de Subaru XV en diens zustermodel Impreza vorig jaar het beste.