McLaren gaat het zogenaamde S Handling Pack op de 570GT leveren. Hiermee krijgt de auto stuggere veren, aangepaste dempingsoftware en een gewijzigde stuurinrichting. 

De in februari 2016 onthulde McLaren 570GT werd in de markt gezet als de praktische, meer op comfortgerichte keuze binnen de Sport Series-reeks van het merk. Het S Handling Pack maakt de auto weer wat sportiever.

Aan de voorzijde zijn de veren 15 procent stijver, terwijl die waarde achter op 10 procent ligt.

Ook de software die de dempers en stabiliteitscontrole aanstuurt wordt als onderdeel van het pakket onder handen genomen. Daarnaast wordt de stuurinrichting sportiever gemaakt.

Tot slot worden bij aanschaf van het S Handling Pack de standaard Pirelli P Zero banden vervangen door P Zero Corsa banden.

Het panoramadak, een stiller uitlaatsysteem en het Touring Deck, een glazen achterklep waaronder een 220 liter grote bagageruimte te vinden is, blijven behouden. Ook 570 pk sterke V8 blijft ongewijzigd.

De 1.350 kilo wegende supercar accelereert in 3,4 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur en haalt een topsnelheid van 328 kilometer per uur.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl