Facelift voor BMW 2 Serie Active Tourer

BMW heeft de 2 Serie Active Tourer en Grand Tourer een update gegeven. De wijzigingen omvatten onder meer nieuwe bumpers en andere koplampen.

Het nieuwe, agressiever getekende front kenmerkt zich door mistlampen met ledverlichting en gewijzigde koplampunits. Ook aan de achterzijde is een nieuwe bumper gemonteerd.

In M Sport-uitvoering worden de 2 Serie Active Tourer en Grand Tourer eveneens met andere bumpers rondom uitgerust.

Daarnaast stelt BMW twee nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar, Jucaro Beige en Sunset Orange. Ook komen er zes nieuwe ontwerpen voor lichtmetalen wielen beschikbaar.

De wijzigingen in het interieur beperken zich tot een nieuw instrumentarium en een andere bekledingsstoffen.

Technische updates

De leverbare benzinemotoren zijn door middel van aanpassingen aan de aandrijfas, turbodruk en het warmtemanagement zuiniger en efficiënter gemaakt, aldus BMW.

Met ingang van maart voert het merk ook een aantal wijzigingen door om de dieselmotoren schoner te maken, zoals de toepassing van een partikelfilter en selectieve katalytische reductie. Dit laatste om de uitstoot van stikstofoxiden terug te dringen.

Tot slot worden de nieuwe de 2 Serie Active Tourer en Grand Tourer leverbaar met een nieuwe automatische zeventrapstransmissie. De 220i-uitvoering wordt standaard met deze versnellingsbak geleverd. De vierwielaangedreven 225i xDrive en de 220d behouden de achttrapstransmissie. 

Lees meer over:
BMW
Tip de redactie