De prijzen van de laatste exemplaren van de Subaru WRX STI, de Final Edition geheten, zijn vastgesteld op 96.995 euro. De auto is aan zijn laatste modeljaar bezig. 

Tot de zomer van 2018 is de WRX STI in Europa echter nog gewoon te bestellen. Na volgend jaar zomer zal de 305 pk sterke sportsedan alleen nog uit voorraad te leveren zijn.

Begin dit jaar werd het model voor het laatst opgefrist, waarbij een andere grille, bumpers en led-koplampen gemonteerd werden.

De motor bleef ongemoeid, maar Subaru heeft wel wijzigingen doorgevoerd aan onderstel en versnellingsbak. Door aanpassingen aan het differentieel zijn volgens het merk nu nog hogere bochtsnelheden mogelijk. Tegelijkertijd zou de auto door andere veren en een dunnere stabilisatorstang comfortabeler moeten zijn.

Daarnaast werd het model voorzien van een verbeterd infotainmentsysteem, meer isolatie en hoogwaardigere materialen in het interieur.

Er komt vooralsnog geen opvolger van de WRX STI. In plaats daarvan zegt Subaru dat het uitgaande model als inspiratie zal dienen voor toekomstige producten.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl