De eerste foto's van de nieuwe Mercedes-Benz G-klasse, die later deze maand pas officieel onthuld wordt, zijn online verschenen. 

Het nieuwe model vertoont grote gelijkenissen met de huidige G-klasse, een model dat bijna vier decennia in vrijwel ongewijzigde vorm in productie is geweest.

Officiële informatie is nog niet vrijgeven, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de nieuwe G-Klasse lichter zal zijn dan de oude, die minimaal 2.495 kilo weegt.

De G-Klasse wordt in de markt gezet als een terreinauto. Het model is voorzien van een ladderchassis en een starre achteras.

De auto kan een aanrijhoek van 31 graden aan en moet door tot 70 centimeter diep water kunnen rijden. Voor modder ligt die waarde op 80 centimeter.

Bij het inschakelen van de lage gearing, een bakverhouding die meer trekkracht geeft, zat de nieuwe G-Klasse zich in de rijstand 'G-Mode'. In deze stand worden de demping en stuurinrichting aangepast aan terreinrijden.

Schakelen gaat door middel van een negentrapsautomaat, een transmissie die 40 procent van het koppel naar de voorwielen stuurt. De overige 60 procent gaat naar de achteras.

Verder laat Mercedes-Benz weten dat de G-klasse over camera's rondom zal beschikken. Deze camera's helpen niet alleen bij het parkeren, maar komen ook in het terrein van pas, aldus de fabrikant

In december toonde Mercedes-Benz al wel beelden van het interieur.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl